top of page

Mindfulness

Det moderne begreb Mindfulness er adopteret fra østens filosofier - fra buddhismen og yogaen. Mindfulness er en psykologisk kvalitet, der er kendetegnet ved ens fulde opmærksomhed til den nuværende oplevelse på et fra øjeblik til øjeblik grundlag

Tilstanden trænes gennem meditation, opmærksomhedsøvelser og kropslige øvelser (Thai Chi, Yoga, mm). Der fokuseres ofte på to aspekter i træningen.

 

1. Selvregulering af ens opmærksomhed, så at den er fastholdt på den umiddelbare oplevelse. I det ydre handler det fx om at lytte til en ven uden samtidig at planlægge aftenens oprydning. I det indre ignoreres eller vurderes følelser og tanker ikke, de observeres og accepteres blot som de er.

 

2. Indtagelse af en bestemt holdning af nysgerrighed, åbenhed og accept til oplevelser i nuet.

(Bishop, Lau og kolleger, 2007)

 

Via Mindfulness og meditation har jeg fået adgang til en indre dimension, som kaldes Hjertets intelligens. Tidligere var mit hjerte indkapslet i frygt, bekymring, skyld og skam. Nu er det blevet vækket og hjælper mig med at mærke mig selv og hvile i mig selv. Det har givet mig adgang til indre sindsro.

Det er nu nemmere for mig at være til stede i øjeblikket og jeg oplever ofte, hvad Dalai Lama vil kalde fravær af forstyrrende tanker og følelser. Mit sind er tomt for tanker, og jeg oplever dets dybe, fyldestgørende ro.

bottom of page